Om Therése Silver Sörensen

Fotografering har alltid funnits i mitt liv då min far var fotograf och typograf. Jag följde med honom till hans jobb på den lokala tidningen i Karlskrona samt att jag fick hänga med till hans fotostudio där jag storögt stod och tittade på när han framkallade bilder i mörkrummet =)

Jag tror jag var 8 år när jag fick en egen kamera som följde med överallt och min snälla mamma poserade tålmodigt på många av mina bilder. När jag blev äldre fick jag hjälpa till med olika uppdrag, framkallning och kopiering och jag lånade flitigt studion för olika fotosessioner med vänner & familj,  ja alla som ville vara med var välkomna. Alla trodde nog att jag skulle ta över min fars studio men ödet ville annat. Jag fick jobb som säljare och fotograferingen kom längre och längre ner på listan.

Efter att ha arbetat som säljare i snart 20 år kände jag att det var dags att göra något annat, och fotograferingen har ju alltid funnits där på ett eller annat sätt. Hösten 2011 gick jag en distansutbildning i Grafisk Design på Forsbergs i Stockholm och mitt intresse för färg och form kom till liv.  Under våren 2012 gick jag en kurs i grafisk kommunikation där mina kunskaper inom foto, illustration och grafisk design mognade. Fotograferingen tog mer och mer plats igen och jag kände att jag “hittat hem”. Funderingarna om att starta eget började gro under semestern 2012 då vi tillbringade två fantastiska veckor i Skagen, Danmark, och nu är vi här!

Mitt mål som fotograf är helt klart, gravid, nyfödd, baby, barn , familjer & våra härliga djur. Det finns inget härligare på jorden att fotografera!

Jag hoppas att vi ses

Jag är certifierad enligt European Photographer och medlem i Svenska Fotografers Förbund och Svenska Porträttfotografers Förbund.

 

Kontakt

Fotograf Therese Silver Sörensen
Tel: +46(0)708311932
Email: info@agentumfoto.se

Agentum Foto
Kyrkogatan 10B
371 32 Karlskrona